Af Redaktionen Foto: Det Kongelige Teater

Oplev Det Kongelige Teaters forestillinger gratis på KGL Xtra

Nu bliver et udvalg af Det Kongelige Teaters forestillinger gjort gratis tilgængelige til streaming på KGL Xtra.

Det Kongelige Teaters huse er i øjeblikket lukkede pga. coronavirus, men teatret vil fortsat være digitalt til stede for publikum med masser af kunst og gode oplevelser. Derfor bliver det nu muligt at streame udvalgte forestillinger gratis på KGL Xtra, og der vil løbende blive lagt nye forestillinger op til det kulturhungrende publikum.

Den første forestilling er intet mindre end August Bournonvilles mest berømte ballet, Napoli. Om valget af Napoli udtaler balletmester Nikolaj Hübbe: – Napoli er det mest livsbekræftende værk i hele Den Kongelige Ballets repertoire. Den fortæller historien om Teresina og Gennaro, som sammen formår at besejre selv de værste forhindringer og fristelser, så de til slut kan holde bryllup i Napolis gader. Og midt i en meget mærkelig tid er netop denne ballet med sin vitalitet og danseglæde et must.

Hvis man har børn og har lyst til at danse med på Napoli, genskabe den blå grotte og lære om Det Kongelige Teater og August Bournonville, har Det Kongelige Teater i samarbejde med Forlaget Alinea lavet et undervisningsforløb med masser af undervisningsmateriale til elever på mellemtrinnet, som man kan bruge til undervisningen derhjemme GRATIS – man skal blot have et unilogin. Se mere HER.

De næste to forestillinger, der bliver lagt på KGL Xtra, er Højskolesangbogen og Flagermusen.

KGL Xtra er Det Kongelige Teaters nye digitale tiltag, hvor teatret vil underholde, informere og interagere med publikum. Se mere om KGL Xtra HER

FAKTA om KGL Xtra

I en usædvanlig tid kan Det Kongelige Teater naturligvis ikke møde publikum i sine huse,som de plejer, men de vil gerne fortsætte med at give adgang til kunsten. KGL Xtra er et nyt gratis univers på Det Kongelige Teaters hjemmeside, hvor teatrets kunstnere vil vise, hvad de laver, mens de ikke kan komme på scenen. Oplev Det Kongelige Teaters medarbejdere helt tæt på med historier optaget af dem selv på deres egne mobiltelefoner.

Hvis du har forslag og idéer til noget, du gerne vil se i denne usædvanlige tid, hvor der mere end nogensinde er brug for den ro, refleksion og inspiration, kunsten kan give – fx musik, historier og arbejds-demonstrationer eller sange og danse, som man kan synge med på og bevæge sig til derhjemme – alene eller sammen med familien, så send en mail til xtra@kglteater.dk