Tekst: Sabina Schmidt Fotos: KomEsbjerg og Niels-Ole Jessen

Der var ikke meget sol over Esbjerg i går, regnen silede ned, men alligevel genlød midtbyen af den motorlarm, der altid kendetegner vores by Skærtorsdag. Motorcyklisterne, eller mange af dem var trukket i regntøjet, og landede vanen tro på Torvet i Esbjerg.

Der var nok at se på for de fremmødte, for der var motorcykler i alle farver, mærker og størrelser. Det samme gjaldt for paraplyerne, for de var også mødt talstærkt op, og var med deres farvespil en tavs protest mod vejrguderne i går.

Humøret var højt på Torvet og i Kongensgade, der var mennesker fra flere steder i Danmark, der var gensynsglæde, og snakken gik lystigt rundt omkring, nogle skuttede sig i regnen, men der var en stiltiende aftale om at få det bedste ud af dagen.

De forskellige restaurationer omkring Torvet lagde sig i selen for at give alle en god service og i baggården til King George, holdt Maxi Maniacs deres eget træf, her var der Knallerter i alle afskygninger fra flere steder i landet, og her blev der også festet under pavillonerne der var sat op rundt i baggården, mens musikken spillede og der blev nydt en øl eller en sodavand, for her fejlede betjening og service heller ikke noget.

Alt i alt, var det en god dag i går, det var dejligt at se, hvor mange der valgte at møde op og derved hylde den årelange tradition, Skærtorsdagstræffet i Esbjerg er, og dejligt var det at så mange esbjergensere både store og små fulgte trop og kom og så på.