Af KomEsbjerg i tæt samarbejde med SpiritusKlubben

I Kronprinsensgades nordlige del findes et rent Kinderæg af spiritus- og gastronomiske oplevelser for voksne – her regerer Dennis og Bettina nemlig …

I lokalerne finder du et stort udvalg af spiritus, som er nøje udvalgt fra hele verden. Så er du på jagt efter noget helt særligt eller opskriften på en helt speciel Cocktail, er du kommet til det rette sted.

Næppe mange i Esbjerg – om overhovedet nogen – sidder inde med så megen viden om spiritus som netop Dennis.

KomEsbjergs læsere kan nu glæde sig over at, Dennis har givet tilsagn som fast skribent.

En gang om måneden vil Dennis under klummen ”Spiritus ABC” lede læserne gennem spiritus- og cocktailverdenens spændende historie, ofte ledsaget af de oprindelige bartenderes opskrifter på de originale drinks.

Inden Dennis for flere år siden fandt sammen med Bettina og faldt til ro i Esbjerg, rejste han i en lang årrække verden rundt som brandambassadør for forskellige destillerier og andre producenter af spiritus, og har dermed både historierne om alverdens Cocktails’ oprindelse og deres ingredienser på plads.

Spiritusklubben startede for omkring 4 år siden i et godt og vel 2m2 lille lokale, mellem slagteren og købmanden i Kronprinsensgade. Da både slagteren og købmanden lukkede, købte erhvervsmanden, Kristian Svarrer ejendommen og masser af nye muligheder så pludselig dagens lys.

I dag er matriklerne i området rammer for både Spiritusklubben, Cocktailbaren Speak Easy, hvor der serveres cocktails, du ikke finder andre steder i byen, og Esbjergs vel nok mindste restaurant Time2Enjoy – med kun plads til 16 gæster; men hvor Bettina hersker i køkkenregionerne og både frembringer de meget populære smørrebrødsbrædder til frokost og de omfattende 10-serveringer om aftenen.

Det travle par har besluttet sig at få papirer på hinanden, så en dag hen i april måned, vil lokalerne være reserverede til deres eget arrangement – som en slags åbent hus for parrets mange private venner og ikke mindst trofaste gæster, som hurtigt også er blevet gode venner.

Her på siden kan du se og følge opskriften på Dennis lækre PåskeCocktail!

På Facebook følger første videoklumme i temaet Spiritus ABC, hvor Dennis som første bogstav i alfabetet, har valgt at fortælle om forskellen om Akvavit – og hvorfor der er forskel på det og snaps.

Som bonus har Dennis også dette forslag til en frisk Påske Cocktail med bl.a. Akvavit, Vermouth og Appelsinlikør.