Af Redaktionen

Kulturministeriet har foreslået Folketingets finansudvalg at lade danske husstandes licens falde fra 1.927 kr. til 1.353 kr. i årlig betaling. Og nu er licensnedsættelsen for 2020 er stemt igennem i Finansudvalget, det skriver MediaWatch.

Selvom der allerede forelægger en plan for hvordan licensen gradvist nedsættes, for til sidst at forsvinde helt i 2022, så kræver det godkendelse hvert år i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

Det foregår ved at der udarbejdes såkaldte aktstykker, der er et slags budget for en prisfastsættelse, og så stemmer Finansudvalget på Christiansborg om de forskellige aktstykker.

Ved sidste møde lykkedes det ikke at få stemt aktstykket for nedsættelse af medielicensen i 2020 igennem, da støttepartierne til regeringen var imod. Licensnedsættelsen er noget den tidligere VLAK-regering vedtog sammen med Dansk Folkeparti, og flere partier i rød blok er imod.

Nu blev licensnedsættelsen så alligevel stemt igennem i Finansudvalget, men uden støtte fra Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet, der alle stemte imod.

Aftalen betyder at licensen til næste år sættes ned til kr. 1.353/år per husstand.

Prisen på licensen i kr. de seneste år:

2018   2.527 kr.

2019   1.927 kr.

2020   1.353 kr.