Af Redaktionen

Børns Vilkårs rådgivningslinje ‘ForældreTelefonen’ udvider og åbner i Aarhus. Det betyder, at endnu flere forældre og andre voksne kan få gratis hjælp og rådgivning til spørgsmål, der omhandler børn.

Skal jeg være bekymret for, hvad mit barn laver på de sociale medier? Hvad er reglerne om samvær med børn efter skilsmisse? Mit barn bliver mobbet i skolen, hvad skal jeg gøre?

Sidste år besvarede ForældreTelefonen hos Børns Vilkår flere end 6.000 henvendelser om store og små spørgsmål vedrørende børn. De fleste henvendelser handlede om samarbejdet efter skilsmisse, samvær og opdragelse, men også bekymringer i forbindelse med digitalt liv, skolefravær, fysisk og psykisk vold, trivsel i klassen og samarbejdet med sociale myndigheder fyldte meget.

Desværre var det ikke muligt at besvare alle opkald, og derfor udvider Børns Vilkår nu kapaciteten af rådgivningslinjen ved at åbne i Aarhus. Udvidelsen er blevet mulig med støtte fra Stryhns Familieselskab og betyder, at endnu flere fremover kan få hjælp, hvis de står i en situation med et barn, hvor de har behov for sparring, råd eller en, der lytter.

-Når forældre eller andre voksne omkring børn rækker ud efter hjælp, er det vigtigt, at så mange som muligt får den støtte, de har brug for i den givne situation. Den rigtige hjælp kan gøre en kæmpe forskel for både forældre og børn, og derfor er vi glade for, at vi nu får mulighed for at besvare endnu flere henvendelser på ForældreTelefonen, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

ForældreTelefonen er ikke kun for forældre

Langt størstedelen af henvendelserne på ForældreTelefonen i 2019 kom fra forældre. I de fleste af samtalerne om børn talte de frivillige rådgivere med barnets mor, men også samtaler med barnets far tegnede sig for en stor del af henvendelserne. De øvrige henvendelser kom blandt andre fra barnets stedmor eller stedfar, plejeforældre, bedsteforældre, øvrige familiemedlemmer og andre bekendte til barnet.

Spørgsmål til samvær med børn toppede listen i 2019, mens forholdet mellem forældre og barn ligeledes tegnede sig for en stor del af opkaldene. Også i 2020 har henvendelser om samvær fyldt meget – aktuelt i forbindelse med coronakrisen, hvor de frivillige rådgivere på ForældreTelefonen har haft travlt med at rådgive om alle de spørgsmål, der opstår, når store dele af samfundet er midlertidigt lukket ned og forandret.

Fakta:

  • Åbningen af ForældreTelefonen i Aarhus sker med støtte fra Stryhns Familieselskab.
  • 12 frivillige forældrerådgivere er foreløbig tilknyttet ForældreTelefonen i Aarhus.
  • Åbningstiderne er mandag, torsdag og fredag: 9.00 – 17.00
    Tirsdag og onsdag: 9.00 – 21.00
    Lørdag: Lukket
    Søndag: 15.00 – 21.00
  • ForældreTelefonen har siden 1993 ydet børnefaglig rådgivning til tusindvis af forældre.