Af Redaktionen

Grundspillet i Bambusa Kvindeligaen er ved at nå til vejs ende, og det bliver med en hjemmekamp mod Nykøbing F. Håndbold. Team Esbjerg kan kigge tilbage på et grundspil, hvor det lykkedes at finde fænomenalt spil frem, men først efter de indledende runder, og må derfor nøjes med en andenplads bag suveræne Odense Håndbold.

Inden grundspillet helt rundes af, venter Nykøbing F. Håndbold, og de har tidligere været en ubehagelig modstander for Team Esbjerg. I sidste sæson vandt de på hjemmebanen på Falster klart over esbjergenserne, men siden har Jesper Jensen og co. haft styr på dem.

Så meget styr, som man nu kan, for en af Nykøbings helt store forcer er, at de er meget glade for at spille en kamp, hvor det bølger frem og tilbage, og hvor der ingen sammenhæng er i spillet, fortæller cheftræneren.

– Gid jeg kunne sige, at vi har haft styr på dem, for det kan man aldrig helt have. Hvis du slipper speederen bare lidt mod dem, så kan jeg garantere for, at man taber. Det er altid en udfordring med dem, for de kommer med fuld fart over stepperne. Det, som de er gode til, er at spille med en struktureret uorden, og de er gode til at få spillet til at se tilfældigt ud, siger Jesper Jensen.

Ligesom Team Esbjerg har Nykøbing F. Håndbold ikke meget at spille for i Bambusa Kvindeligaen sidste grundspilskamp. De sidder sikkert på femtepladsen, og det ville de gøre uanset resultatet af denne kamp.

Derfor kan det virke til, at det kan gå hen at blive en søvnig kamp, men Jesper Jensen er af en anden opfattelse. Begge hold har ambitioner i slutspillet, og derfor er onsdagens modstander en god chance for at finde det stærke spil frem.

– Intensiteten bliver høj, for det er sidste mulighed for at pudse tingene af inden slutspillet. Begge hold har ønsker om at gå ind i det med en god oplevelse. Vi har på det seneste tilladt os selv at slippe lidt på speederen, men vi skal nu finde det spil frem, som vi har vist tidligere på sæsonen, og derfor handler det om at få det optimale ud af dette opgør, siger cheftræneren.

Cadeau til Odense

I fjor tog Team Esbjerg førstepladsen i grundspillet på en dramatisk sidste spillerunde. Denne endte med at blive vital for denne sæson, da den gav adgang til DELO EHF Champions League, hvor holdet nu står i en kvartfinale.

Denne mulighed er væk, da Odense Håndbold har været i topform gennem hele sæsonen. Kun én enkelt gang har de smidt point, og det var i Blue Water Dokken. Der er heller ikke andet at gøre, end at lette på hatten for det, som de fynske rivaler har præsteret. Alligevel føler Team Esbjerg, at de står klar til et forår, hvor alt skal afgøres.

– Odense skal have stor ros for kun at smide to point i en af de bedste ligaer i verden. Derfor kan vi ikke være flove over at ende på andenpladsen efter dem. Vi har spillet god håndbold gennem sæsonen, og jeg føler, at vi har fortjent denne andenplads, siger Jesper Jensen, der ikke mener, at sæsonåbningen med kampe mod Odense og Viborg endte med at koste.

– Det er ærgerligt, at det ikke var anderledes, men Odense har også været så stærke, at selv hvis vi tager de to kampe væk fra ligningen, så havde vi stadig være bag dem med et point. Vi må bare se, om vi kan efterligne det i næste sæson.