Af Redaktionen   Foto: BMW

Systemet lander i Danmark – men først til november og kun med ét bilmærke – indtil videre.

Er du også typen, der har tendens til at miste overblikket over, hvor dine nøgler er, men som til gengæld altid har styr på din iPhone? Så kommer dagens gode nyhed her!

For nu begynder Apple nemlig at rulle funktionen CarKey ud som er et led af den store iOS 14-opdatering af styresystemet, der kommer til efteråret.

Første bilproducent, som implementerer teknologien, så du kan bruge din iPhone som bilnøgler, er tyske BMW.

CarKey kommer i Apple CarPlay og vil i første omgang fungere i nye udgaver af den faceliftede 2021-udgave af BMW 5-serie, der kommer på markedet hen over de kommende måneder.

Med teknologien behøver man ikke at have sine bilnøgler med, men kan nøjes med sin iPhone, for den har vi jo altid ved hånden.

Kommer til Danmark
Systemet skulle være nemt at bruge. Med sin iPhone holder man mobilen hen til døren, tapper telefonen og godkender med fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, og så er bilen låst op. Inde i bilen placerer man telefonen i mobilholderen i midter-konsollen, og så kan du eller bare begynde at køre.

Man kan naturligvis dele sin nøglefri adgang med andre via en app. Derudover kan bilens ejer også konfigurere sin egen indstilling, hvis man låner sin bil ud til unge mennesker, så der begrænses med farten, volumen på anlægget og meget mere.

CarKey vil også kunne fungere med andre bilmodeller og -mærker senere hen. Men BMW er de første.