Af Sabina Schmidt

Det er bare om at finde den tykke jakke frem i denne uge, for ugen byder på fint vejr til for eksempel en efterårs gåtur, men det bliver også køligt.

Sådan lyder det fra Martin Lindberg, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI. – Vinden bringer kølig luft ind over landet, så temperaturen lander på mellem 8 og 11 grader. – Den kolde luft kommer fra et højtryk, som siden mandag er bygget op over Island, fortæller Martin Lindberg.

Gradvist får højtrykket bedre fat, og det resulterer i at tirsdag bliver noget nær det smukkeste vejr. En hel del sol kommer der, og det bliver mellem syv og ni grader, mens vinden blæser svagt til jævnt fra nord.

Natten til onsdag bliver nok ugens koldeste. For her kan det blive ned til tre graders frost. Særligt i det sydlige Jylland ventes lave temperaturer, men generelt kan man regne med let nattefrost i store dele af landet, dog ikke ved kysterne.

Onsdag går vinden over i vest, og luften bliver noget mere fugtig. Endnu holder det dog tørt, og vinden bliver svag til frisk. Temperaturerne bliver mellem syv og ti grader.

Torsdag bevæger det højtryk, der har domineret det danske vejr, sig ned mod Østeuropa.

Det resulterer i flere skyer og mere vind, mens et lavtryk fra De Britiske Øer nærmer sig vestfra. Temperaturerne holder sig nogenlunde på samme niveau. Torsdag og fredag ventes det fortsat at holde tørt, men i weekenden kan lavtrykket bringe regn.