Af Redaktionen   Illustration: Friis & Moltke

 

63 attraktivt beliggende lejligheder i bynær natur i Esbjerg, det er hvad de nye bygninger i Boligprojektet Lysningen bag det tidligere Esbjerg Højskole kommer til at byde på. Af disse er næsten 25 procent allerede solgt, og mange andre er reserverede, de fleste af modne par.

De to penthouselejligheder, der var sat til salg for 8 millioner kroner, er solgt, og det samme gælder mange af d andre lejligheder, i Lysningen, som for tiden er under opførsel tæt på Vognsbølparken.

De bynære boliger af høj kvalitet i Esbjergs grønne hjerte er meget efterspurgte, og dermed har salget og reservationerne af de kommende lejligheder allerede overgået forventningerne fra bygherrerne.

Lysningen-projektet er udviklet af Claus Sørensen Ejendomme A/S i samarbejde med arkitektvirksomheden Friis & Moltke A/S og betragtes med sin beliggenhed på et naturligt højdedrag lige ved Nørreskoven og Vognsbølparken som et af de senere årtiers mest attraktive muligheder for at bosætte sig i Esbjerg.

Byggeriet udføres i fagentrepriser af overvejende lokale byggefirmaer, og det forventes at være klar til indflytning i andet kvartal 2019.

Claus Sørensen Ejendomme investerer rundt regnet en kvart milliard kroner i boligprojektet.

Ved et åbent hus-arrangement for nyligt, deltog op mod 200 potentielle købere. For første gang var der mulighed for at få en fornemmelse af ruminddelingen i de eksklusive lejligheder, og det var muligt at få et indtryk af udsigten over by og natur fra fjerde sal af byggeriet.

– Lysningen er et af de projekter, vi har solgt mest af på et så tidligt tidspunkt i byggefasen. Interessen ved åbent hus-arrangementet over to dage var overvældende, og det udløste konkrete salg og flere reservationer. Resultatet skal ses i lyset af, at esbjergenserne normalt ønsker at se et mere færdigt byggeri tegne sig, før de endeligt beslutter sig for et køb, siger Behrend Behrendsen, direktør og indehaver af Home Esbjerg, som formidler salget.

De mange fremmødte kunne forvisse sig om, at det ikke kun er fra boligprojektets øverste lejligheder, at man kan nyde godt af panoramaudsigten hele vejen rundt. De første etager giver nemlig også et fantastisk visuelt indtryk af, hvor grøn en by Esbjerg er.

– Vi er ovenud tilfredse med den interesse, projektet bliver mødt med. Vi har lagt barren højt med arkitektur, materialevalg og et udstyrsniveau, man normalt skal betale ekstra for. Strategien har vist sig at være den rigtige over for et kvalitetsbevidst publikum, der ønsker smukke, vedligeholdelsesfri rammer, når de vælger at forlade boligen i et af Esbjergs villakvarterer eller har planer om at flytte til byen, siger administrerende direktør i Claus Sørensen Ejendomme A/S Lars Kjærgaard.

 

 

 

FAKTA

Lysningen består af 63 ejerlejligheder fordelt på to bygninger på 14 og 9 etager beliggende ved Spangsbjerg Kirkevej nær Nørreskoven, Dyrehaven og Vognsbølparken. Afstanden til Esbjergs centrum er omkring to kilometer.Lejlighederne har et BBR-areal på 135, 153 og 164 kvm., penthouses på de to øverste etager i hver bygning er på 165, 186 og 204 kvm. Alle lejligheder har store terrasser. Det samlede etageareal er på 9.738 kvm.

Mellem de to bygninger er en p-kælder, og under hver bygning er en kælder med individuelle depotrum. I den ene kælder indrettes et fælles aktivitetsrum med adgang til tekøkken og toilet. Adgangen til kælderniveauet foregår via en rampe udstyret med rullegitter og adgangskontrol.

Du kan læse mere om projektet og mulighederne for at erhverve en bolig på www.lysningen.nu.