Tekst og fotos: Camilla Uth

Målsætningen var god mad med gode råvarer og masser af smag, det er den stadig. Men nu er 20 års eventyr slut, Restaurant Ambassaden ikke længere ejet af Mads og Pia, den er overgået til nye ejere, og de to engagerede ildsjæle får fremadrettet deres gang på Hotel Nyborg Strand.

De nye ejere er Thomas Frost og Lars Krogh, der i forvejen forpagter og driver Guldager forsamlingshus i Esbjerg.

Salget er ikke overraskende i det, Ambassaden har været sat til salg længe, og parret har ytret, at de gerne vil gribe nye udfordringer, mens de stadig havde energi og overskud til det, og samtidig komme lidt ned på flad fod, slippe hovedansvaret og trække vejret lidt. Derudover bor parrets børn i henholdsvis Odense og København, så flytningen vil bringe familien tættere på hinanden.

Pia og Mads startede virksomhed i 1999 med at lave private events for venner og familie, sideløbende med deres fuldtidsarbejde, Mads som Køkkenchef og Pia som fysioterapeut.

I 2005 blev Fanø permanent opholdssted, og om de har slået deres navn fast blandt lokalbefolkningen, for de to har fra dag et sat en ære og stolthed i at levere rammer og mad til de lokale Fannikkers fester og højtider.

Det har været en fantastisk rejse for de to på Ambassaden, der er blevet sanket i Fanøs natur og frembragt lækkerier, som har komplimenteret mange af de lækre retter, som Mads sammen med sin stab i køkkenet har tryllet frem. Tonen i restauranten har været familiær og parret har ved flere lejligheder vist, at de har hjertet på rette sted, blandt andet ved at servere mad for hjemløse hos Treenighedskirken i Esbjerg.

Oplandet omkring Fanø har også kunnet finde vej til den dejlige restaurant på den lille ø, for når konceptet er grøn energi, bæredygtighed, god service og forrygende gourmetmad lavet med en forkærlighed for de gode råvarer og serveret med et smil, ja så tager man gerne både en køretur og en sejltur.

Nu er stafetten så givet videre til Thomas og Lars, og man kunne fristes til at tro, at de er blevet håndplukket til at drive Ambassaden videre, for de to meget engagerede mennesker udgør en dynamisk duo, for hvem, æstetik, god service og kvalitet hænger sammen. Thomas og Lars har gennem 4 år haft et sommerhus ved Fanø bad, og de ejer begge en stor kærlighed til øen, som kun har vokset sig større med årene. Planen er at de vil flytte ind i lejligheden ovenover Ambassaden, og de vil være stærke i mad ud af huset, samt lave mad der smager i restauranten. De to forpagter i forvejen Guldager forsamlingshus i Esbjerg, det vil de fortsætte med at drive som hidtil, men nu med bopæl på ønskeøen Fanø. Her vil de vil forkæle deres gæster med den gode smag, kvalitet og service, som Ambassaden i forvejen er kendt for. Deres motto er, – hos os er du gæst til din fest, det motto kan de stå inde for, det er de kendt og respekteret for i Esbjerg, og for fremtiden også på Fanø.