Af Redaktionen

Skal man møde på de syddanske sygehuse, er der i nogle tilfælde krav om, at man har en negativ COVID-19-test for at undgå at bringe smitte ind på sygehusene. Derfor er det vigtigt, at der benyttes en sikker test.

Det kan være belejligt at få foretaget en COVID-19-test i det private, hvis man vil have kortere ventetid.

En ekspertgruppe nedsat af Det faglige råd for klinisk mikrobiologi har imidlertid vurderet kvaliteten af de test, der udføres i det private. På den baggrund har Region Syddanmark valgt, at når man som patient skal kunne fremvise en negativ test i forbindelse med behandling eller undersøgelse på sygehuset, så skal testen fremover være foretaget i offentligt regi.

Koncerndirektør Kurt Espersen siger:

– Jeg kan godt forstå, at folk gerne vil have et hurtigt svar og derfor får foretaget test i det private. Men vi er simpelthen nødt til at kunne stole på, at resultaterne af testen er korrekt. Ved nogle typer af test, er usikkerheden for stor i selve testen, og ved andre typer er der ikke den fornødne kontrol med analysen. Når man skal ind på et sygehus med mange syge mennesker, så er vi nødt til at vide, at testen er god nok.

Når man har fået en henvisning til test fra en sygehusafdeling eller en praktiserende speciallæge kan man booke en tid på www.coronaprover.dk og få foretaget en test på et af regionens testcentre.

Region Syddanmark har over de seneste måneder åbnet flere testcentre og teststationer, der sammen med regionens testbiler giver bred geografisk mulighed for at blive testet.