Af Redaktionen   Kilde: husejeren.dk   grafer: Ketut Subiyanto

Tal fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af tilflyttere til Esbjerg Kommune nåede rekordhøjder i 2019.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik vidner om, at Esbjerg Kommune er blevet en utroligt populær tilflytningskommune i Danmark.

I 2019 flyttede hele 4.143 nemlig til kommunen, hvilket er det højeste antal tilflyttere i alle de år, hvor Danmarks Statistik har ført regnskab over til- og fraflyttere i Esbjerg Kommune. Dette er sket siden 2006. Selvom der er rykket mange nye beboere til Esbjerg Kommune, skal esbjergenserne ikke bekymre sig om pladsmangel i den nærmeste fremtid.  Endnu flere beboere valgte nemlig at flytte fra kommunen i 2019. Helt præcist 4.478.

Herunder følger to grafer, der viser udviklingen for henholdsvis antallet af fra- og tilflyttere i Esbjerg Kommune i perioden 2006-2019.

Hvilke kommuner er de mest populære?

Hos netmediet husejeren.dk, hvor danskerne klædes på til huskøb, -renovering samt meget mere har man læst tallene fra Danmarks Statistik med stor nysgerrighed med henblik på at danne sig et overblik over, hvilke kommuner der er de mest og mindst populære i Danmark.

-Storbykommunerne – såsom København, Aarhus og Aalborg – tiltrækker hvert år rigtig mange tilflyttere, hvilket formentlig skyldes, at der et par gange årligt rykker flere tusinde nye studerende til disse kommuner. Derudover er kommunerne sandsynligvis også attraktive destinationer for de mennesker, der ønsker et levende kulturliv og at bo i en by, der altid summer af liv. De kommuner, der hvert år tiltrækker færrest nye beboere, er ø-kommuner, hvilket uden tvivl skyldes, at ø-livet ikke er for alle og enhver, fortæller Tobias Ehlig, der ejer og driver husejeren.dk.

-Dog virker det til, at flere og flere drages af det rolige og ustressede ø-liv. Flere af ø-kommunerne har i hvert fald oplevet en forøgelse i antallet af tilflyttere de senere år,” afslutter Tobias Ehlig.

http://husejeren.dk/