Af Redaktionen

Det er slut med at købe de klassiske paptallerkner og små, hvide krus med riller i Rema 1000, da supermarkedskæden har valgt at stoppe alt salg af engangsservice.

I stedet vil man nu sælge såkaldt flergangsservice, der er lavet af hård plast, og som kan tåle en tur i opvaskemaskinen.

Beslutningen sker som følge af, at Rema 1000 vil forsøge finde løsninger på, hvordan man kan genanvende plast i højere grad.

-Med initiativet ønsker vi at bidrage til en bevægelse væk fra brug-og-smid-væk-kulturen. Vi ønsker samtidig at bidrage positivt i forhold til miljøet ved at nedbringe mængden af affald og hjælpe kunderne med et bedre alternativ – nemlig flergangsservice, som i sidste ende også vil være en billigere løsning, fordi det kan bruges igen og igen, siger Anders Jensen, der er indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000.

Rema 1000 ønsker ligeledes at skabe en ny kultur omkring service til eksempelvis fødselsdage eller skovture, fortæller miljøorganisation Plastic Change, der har været med til udarbejde supermarkedets plastikstrategi.

-Engangsservice repræsenterer en kultur, hvor vi først bruger en masse ressourcer på at producere noget, som kun bruges i ganske få minutter for så derefter at blive til affald, som skal nedbrydes. Og det er det, vi skal væk fra, fortæller adm. direktør Louise Lerche-Gredal.

Det nye flergangsservice er på hylderne i REMA 1000 over hele landet allerede nu. Det består af tallerkener, skåle, bestik, kopper samt plastikglas til vand, øl, vin og shots.