Af praktikant Signe Find Bennetsen

Årets Stafet for Livet i Ribe kommer til at se noget anderledes ud end de tidligere år, som konsekvens af corona.

Normalt foregår stafetten i 24 timer, men i år er den kortet ned til 8 timer.

I Ribe bliver stafetten afholdt fredag d. 11. september fra klokken 15.00 til klokken 23.00.

Stafetten afholdes heller ikke på Vittenbergskolens sportsplads, men i stedet kommer der til at være en base på domkirkepladsen i Ribe. Herudover vil den traditionelle lysceremoni også foregå i Domkirken, som dermed kommer til at have en vigtig rolle i dette års Stafet for Livet.

Til årets stafet vil der heller ikke være fastlagt en rute, som holdene skal gå eller løbe. Tanken er i stedet, at hvert enkelt hold laver deres egen rute, og på denne måde laver deres egne rammer for dagen.

Herudover arbejder arrangementets styregruppe også på at lave en tre timer lang lysceremoni, så de fremmødte ikke alle kommer på en gang, men i stedet bliver fordelt over hele aftenen. På samme måde arbejder man på at optage lystalen på forhånd, så man kan lytte til den via høretelefoner, på hvilket som helst tidspunkt.

Samtidig arbejder styregruppen også på et alternativt og adskilt arrangement for fighterne, for at vise at der naturligvis også bliver tænkt på dem.

Arrangementet følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer, og er nu klar med en anderledes udgave af året Stafet for Livet.

Det er muligt at tilmelde sig stafetten allerede nu!