Af praktikant Signe Find Bennetsen

På baggrund af corona-krisen har Ribe Kunstmuseum modtaget 600.000 kroner fra private fonde. Pengene skal gå til museets fortsatte virke og gennemførelse af det allerede planlagte udstillingsprogram.

Ribe Kunstmuseum modtager normalt en stor del af sine årlige indtægter fra private fonde, som støtter museets forsknings- og udstillingsvirksomhed.

Grundet de særlige omstændigheder i forbindelse med corona-krisen, har museet i år modtaget ekstraordinær støtte fra to fonde. Carlsbergfondet har støttet museet med 400.000 kroner og Augustinus Fonden med 200.000 kroner.

Den ekstraordinære støtte skal sikre museets fortsatte virker og gennemførelsen af det ambitiøse udstillingsprogram for resten af året.

Museumsdirektør Dagmar Warming udtaler til JydskeVestkysten, at museet er meget glade og taknemlige for de to donationer. De dækker sammen med lønkompensation museets indtægtstab og de ekstraudgifter, som de har fået i forbindelse med lukningen af museet og hjemsendelsen af personalet.

Ribe Kunstmuseum har kunnet forlænge udstillingen ” Den anden Guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser” til d. 21. juni samt udstillingen ”Agnes Smidt. Sønderjydernes kunstner” til d. 30. august.

Herudover åbner en særudstilling med værker af Ulrik Møller d. 4. juli.

På den anden side af sommeren åbner en udstilling med værker af Hans Scherfig d. 12. september.

Ribe Kunstmuseum er nu genåbnet, og har åbent alle ugens dage over sommeren!