Af Redaktionen  Foto: Esbjerg Kunstmuseum

Esbjerg City har under overskriften Summer City Esbjerg opfordret alle til at bakke op om at få livet og aktiviteterne tilbage i midtbyen efter corona-nedlukningerne. Esbjerg Kunstmuseum har taget opfordringen op: Fra mandag den 5. juli og helt ind til den 5. september kan man deltage i en skattejagt, der med udgangspunkt i værker fra kunstmuseets samling inviterer deltagere til at bruge alle sanser og opleve byen på nye måder.

Man skal finde i alt fem poster, og vi kan afsløre, at Post 1 findes ved porten til den gamle arrest. Skattejagten tager ca. 20-30 minutter. Ved de fem poster skal man både se og mærke godt efter, bruge sin forestillingsevne og lugtesans, lytte og få gode ideer. Ved hver post skal man også huske at samle bogstaver til et kodeord. I kunstmuseets billetsalg i Havnegade 20 kan man hver dag mellem kl. 10 og 16 udfylde en kupon med kodeordet og deltage i konkurrencen om gavekort til Esbjerg City og fribilletter til museet for hele familien.

-Som museum er vi kendt for aldrig at lade os begrænse af de mure, der adskiller kunsten fra byen omkring os. Vi kan godt lide at være til stede derude, hvor folk færdes – for os lever kunsten for alvor, når den griber ind i hverdagen og vanetænkningen, så den får os til opdage omgivelserne på ny,

siger Inge Merete Kjeldgaard, direktør på Esbjerg Kunstmuseum.

-Skattejagten i Esbjerg City er således et helt nyt initiativ, udviklet under indtryk af den aktuelle situation, samtidig med, at den afspejler museets særlige profil, fortsætter hun.