Af Redaktionen Foto: Thomas Skou/DR

Sangen ’Vi kommer alle et sted fra’ med Carpark North i front bliver Danmarks officielle sang til OL i Tokyo 2021.

Der er mange gode grunde til at hylde de danske atleter, der i år stiller op til verdens største sportsbegivenhed, OL i Tokyo.

Ikke alene har de kæmpet ekstra hårdt – og ekstra længe – for at forberede deres livs præstation. De må også gennemføre konkurrencerne helt uden danske tilskuere på tribunerne, når de kommer til Tokyo.

Men heldigvis kan vi danskere følge og heppe på vores godt 100 atleter hjemmefra, når OL skydes i gang 23. juli. Og måske kan vi sende en ekstra tanke til det stærke bagland, som har støttet atleterne op til sommerens store begivenhed.

Det er ideen bag Danmarks officielle OL-sang ’Vi kommer alle et sted fra’, som er blevet til i samarbejde mellem Carpark North, DR Pigekoret og Danmarks Idrætsforbund.

Sangen releases den 6. juli på Copenhagen Records og bliver samtidig DR Sportens kendingsmelodi ved sommerens OL-dækning.

En hyldest til baglandet
’Vi kommer alle et sted fra’ er skrevet af Lau Højen fra Carpark North oghandler om at drømme stort, kæmpe og nå toppen – for så til sidst at vende hjem igen. Men sangen handler også om, at vi ikke er alene, men har brug for stærke rødder og relationer for at nå de sublime præstationer.

Lau Højen fra Carpark North siger om sangen:

-Sangen er en fortælling om, at vi når vores drømme på skuldrene af alle dem, der har formet os: Lærere, trænere, venner og familie. Da jeg skrev sangen, forestillede jeg mig de rørende billeder af Sara Sloth og Pernille Blume, da de kom over ’målstregen’ på land og i vandet ved sidste OL. Jeg kunne pludseligt se – måske fordi jeg nu selv er far til to små piger – den kamp de må have gået igennem for at stå lige dér. Menneskelig og ultrafokuseret skønhed, siger Lau Højen, der håber, at såvel atleter som de mange danske fans hjemme i stuerne vil tage god imod ’Vi kommer alle et sted fra’.

-Jeg ser for mig, at atleterne står i Japan, hører sangen, og mærker deres hjemland og alle dem, der fik dem frem til dette punkt. Og så drømmer jeg om, at der bliver spundet en tråd imellem os tilskuerne og atleterne, siger Lau Højen.

I indspilningen af sangen, som releases den 6. juli, akkompagneres Carpark North af DR Pigekoret. Herfra siger kunstnerisk leder Anne Karine Prip:

-Der ligger et virkelig stærkt og inspirerende samarbejde bag tilblivelsen af ’Vi kommer alle et sted fra’. Gennem en periode, hvor både sporten og kulturen har været stærkt udfordret af corona-pandemiens mange udfordringer, har det været utrolig meningsfuldt for os i koret at finde sammen med spillere fra både sportens og musikkens verden om et projekt, som netop hylder fællesskabet og vores fælles rødder. Det er værdier, som i forvejen er helt centrale for DR Pigekoret.

Soundtrack til OL
Gennem hele processen og produktionen har Danmarks Idrætsforbund været med som sparringspartner for DR Sporten og DR Pigekoret.

Chef de mission for det danske OL-hold, Søren Simonsen siger:
-Jeg synes, det er en vildt fed sang, som forhåbentlig kommer til at danne soundtracket til et succesrigt OL for Danmark. Sangens tema kredser om forenings- og familielivets stærke rødder og det faktum, at ingen atlet kommer til tops alene. ’Vi kommer alle et sted fra’ er derfor i allerhøjeste grad en hyldest til vores bagland, de danske idrætsforeninger og de hundredtusinder af frivillige, der former vores fantastiske atleter fra den spæde start i klubberne til det ultimative mål – OL-deltagelsen.

OL-sangen ’Vi kommer alle et sted fra’ lanceres tirsdag den 6. juli på alle streamingtjenester af Copenhagen Records.
https://carparknorth.lnk.to/VKAFES