Af Redaktionen

Skatterådet sænker nu satserne for kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse i 2021. Til gengæld kan du få skattefri godtgørelse for kørsel på el-løbehjul!

Dermed er det dårligt nyt til pendlere og folk, der fører egen bil i arbejdstiden. Til gengæld er der fra 1. januar godt nyt til lønmodtagere, som kører på el-løbehjul i embedes medfør, oplyser Skattestyrelsen.

Skatterådet har nemlig netop sænket de satser for kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse, som gælder til næste år.

-Vi forventer en lavere benzinpris i 2021. Men det spiller også ind, at bilerne fortsat kører længere på literen, forklarer Jane Bolander, formand for Skatterådet.

For kørsel til og fra jobbet er der forsat ikke fradrag for de første 24 kilometer pr. dag mellem hjem og arbejde, uanset hvilket transportmiddel, man bruger.

Kørsel i egen bil på jobbet
Arbejdsgiverens skattefri befordringsgodtgørelse kan stadig udbetales til medarbejdere, der kører erhvervsmæssigt i egen bil. Men satserne falder altså yderligere.

Egen cykel, knallert og el-løbehjul
Arbejdsgiverens skattefri godtgørelse for at bruge egen cykel, knallert, 45-knallert og scooter på jobbet vil i 2021 fortsat udgøre 0,54 kr./km. Samtidig har Skatterådet som noget helt nyt besluttet, ”at erhvervsmæssig brug af eget el-løbehjul kan godtgøres efter samme sats”.

-Vi har besluttet, at man kan bruge den samme sats til erhvervsmæssig brug af eget el-løbehjul, som kan bruges ved erhvervsmæssige brug af egen cykel og knallert, forklarer Jane Bolander.