Af Lene Memborg   Fotos: Søren Skov og privat

Søren Skov, der kommer fra Tarp ved Esbjerg, kan snart tilføje yderligere en præmie, til sin efterhånden anseelige samling. Fra 1986 til 2019 er det blevet til ikke mindre end 96 præmier på nationale billeder. 1 år med Nikon kameraet i hånden, og flere fotografier end man har lyst til at tælle. Snart bliver der tilføjet en  Master SDF Platinum, en pris som kun  2 andre danskere nogensinde har modtaget. Søren Skov er velfortjent meget stolt af sine præmier, men med den nyeste tilføjelse, kan han ikke nå længere, der er ikke vigtigere og højere priser at vinde, og han må derfor nu sætte sig nye mål.

Søren Skov er nu 66 år gammel,  og har rejst meget, som i rigtig meget i jagten på motiver til sine  billeder. Og han foretrækker billeder af mennesker der lever livet på kanten, hvilket også tydeligt ses i hans fotografier.

Normalt kan han holde en vis distance, når han rejser rundt til verdens fattigste lande, men en lille pige kunne han alligevel ikke slippe, Ana Maria. Han mødte hende for første gang da hun var 6 år gammel, og uden hænder forsøgte at følge med i skolen, at skrive og tegne som alle de andre børn. Søren valgte at gøre noget for hende, og nu 27 år senere, har Ana Maria med hjælp fra blandt andet bandagisten Ketil Næsborg Andersen fra Sønderborg, et sundt og rigt liv, hvor hun klarer sig selv.

Men selvom Søren har opnået meget i sit liv allerede, er han allerede videre. Han har måske ikke flere præmier at vinde, men han har masser af historier at fortælle. Historier som han nu fortæller i forskellige foredrag sammen med sine fotos.

 

 

[smartslider3 slider=31]