Af Redaktionen

Alle i Team Esbjerg-truppen var klar til at sætte anden halvdel af Bambusa Kvindeligaen i gang i weekenden inden meldingen om, at kampen mod Viborg HK måtte udsættes. Opgøret havde været en hård start for truppen, men cheftræner Jesper Jensen frygter, at det kan komme til at koste i et i forvejen travlt kampprogram.

I de næste mange uger venter der nemlig to kampe i ugen for holdet, der kæmper med helt fremme i ligaen, DELO EHF Champions League og er klar til final4 i Santander Cup, og derfor bliver der ikke tid til meget hvile. Det er også årsagen til, at cheftræneren gerne vil have undgået en udsættelse.

– Jeg har aldrig før oplevet, at en ligakamp er blevet aflyst. Vi er ikke i chok over det, men er lidt ærgerlige på både kort og langt sigt. Det havde været nemmere for os at møde Odense, hvis vi havde en Viborg-kamp i benene, så vi ville hellere have haft den med. Men vi har snakket om, at vi skal være klar hele tiden. Så hvis de ringer og spørger, om vi er klar til at spille dagen efter, så er vi det, siger Jesper Jensen.

De ekstra par dage er blevet brugt til at finjustere taktiske ting til opgøret mod Bambusa Kvindeligaens førerhold. I modsætning til Team Esbjerg fik de en kamp i weekenden, hvor de slog Silkeborg-Voel.

De var dog uden flere profiler i truppen. En skade til Mia Rej har ført til, at de har hentet Larissa Nusser ind som erstatning. Hollænderen er en profil, men er stadig ny i truppen og skal spilles ind.

– Vi skal se, hvad de kommer med. At Mia Rej ikke er med, betyder meget for dem, da hun kan noget andet. Nusser skal spilles ind på holdet først, så derfor er tabet af Rej stort for dem, siger cheftræneren.

Gæste-fri Dokken

Med udsættelsen af Viborg-kampen er dette opgør det første efter slutrundepausen. Med seneste nederlag helt tilbage i september gælder det for holdet om at finde tilbage i den form hurtigst muligt.

Det er en svær øvelse, erkender cheftræneren, der dog er fortrøstningsfuld over, at holdet er intakt og klar til at fortsætte i samme tempo.

– Det gælder for os om at finde tilbage i kamp-mode. Vi var inde i en god rytme, hvor vi stolede på hinanden. Den rytme bliver ødelagt af en slutrunde, så den skal vi finde igen.

Kampen mod Odense bliver også uden tilskuere. Corona har bidt sig fast igen, og derfor kommer kulissen ikke til at være kampen værdig. Og det er til ærgrelse for Jesper Jensen, der havde set frem til, at Blue Water Dokken og atmosfæren ville vise sig fra sin bedste side.

– Det er meget trist, da det kunne være en af de kampe, hvor der ville være hen mod 3000 tilskuere, men tingene er, som de er. Vi har spillet uden før, men det er ikke det samme. Det er dog bedre end ingenting, siger han.

Alle på holdet er klar, og derfor har Jesper Jensen hele truppen til rådighed i jagten på to vitale point i toppen af Bambusa Kvindeligaen.