Af praktikant Signe Find Bennetsen

Nanna Bisp Büchert er lige nu aktuel med en særudstilling på Phototeket i Esbjerg!

Nanna Bisp Büchert som kunstner

Nanna Bisp Büchert er en kvindelig dansk fotograf, som sammen med Tove Kurtzweil og Lis Steincke gennem 1970’erne har skabt kunstfotografien, som vi kender den i dag.

Hun er ligesom de to andre autodidakter, men fik tidligt øjnene op for det eksperimenterende fotomiljø i København, som har haft stor indflydelse på hende som kunstner.

Gennem årene har Nanna Bisp Büchert altid arbejdet med iscenesættelse. Hun benytter ofte det man kalder for ”fundne steder”, som eksempelvis kirkegårde og ”fundne objekter”, som i Nannas kunst kan være eksempelvis døde fugle.

Som kunstner forsøger Nanna Bisp Büchert nemlig at finde skævheden i ellers velkendte steder og objekter.

Med et kunstnerisk syn på de velkendte hverdagsfænomener og et særligt fokus på lyset, lykkedes det Nanna Bisp Büchert at skabe unikke og æstetiske kunstværker.

Hun har vist de yngre generationer, at man kan lave smuk og æstetisk fotokunst med simple midler og ud fra dagligdags fænomener.

Herudover er Nanna Bisp Büchert også en af kunstens tidlige udøver af den feministiske strategi.

Synes du Nannas kunst lyder ligeså spændende og fascinerende som os på redaktionen, bør du besøge hendes udstilling på Phototeket i Esbjerg.

Værket er fra Nanna Bisp Bücherts serie ”Hønseportrætter”, som består af billeder af afhuggede hønsehoveder, som alle er iscenesat på hver deres måde.

Foto: Værket er fra Nanna Bisp Bücherts serie ”Hønseportrætter”, som består af billeder af afhuggede hønsehoveder, som alle er iscenesat på hver deres måde.

Udstillingen på Phototeket i Esbjerg

Udstillingen med Nanna Bisp Büchert på Photoketet på hovedbiblioteket i Esbjerg består af ti udvalgte serier. Størstedelen af de udstillede serier er skabt gennem de seneste år.

Under de udvalgte serier kan du blandt andet opleve serien ”Hønseportrætter”, som består af billeder af afhuggede hønsehoveder, som er iscenesat som ”Den sorgfulde høne”, ”Patriarken” og ”Den sovende familie”.

Herudover kan du også opleve serien ”Rust Never Sleeps”, som består af rustent metal fundet i et smedeværksted på Stubbekøbing Havn. Denne serie hylder skønheden i det forfaldne, og er endnu en serie som viser hvordan Nanna Bisp Büchert formår at fremme kunsten i ellers almindelige objekter.

Du kan besøge udstillingen fra nu og frem til d. 19. juli 2020. Udstillingen finder du på Phototeket, som ligger på Hovedbiblioteket i Esbjerg.

Udstillingen er åbent alle hverdage fra kl. 10.00-18.00, og der er fri entre.