Af Redaktionen

Region Syddanmark er i fuld gang med at oprette vaccinationscentre, hvor syddanskerne over de kommende mange måneder kan blive vaccineret mod corona. I første omgang er regionen klar med lokationer for syv af dem.
I løbet af kort tid får danskerne mulighed for at blive vaccineret for COVID-19, og i første omgang er det de mest udsatte, der skal tilbydes vaccinen. Man forventer at vaccinationen kan påbegyndes allerede den 26. december.

Det bliver derfor borgere på plejehjem, personale på plejehjem og udvalgte medarbejdere i sundhedsvæsenet samt ældre- og socialområdet, som er mest udsat for smitte med coronavirus, der først får tilbuddet om en vaccine.
Når der kommer flere vacciner til landet, vil tilbuddet blive sendt ud til borgere over 85 år, der bor i deres eget hjem, udvalgte ældre over 65 år, der modtager hjemmepleje, og borgere under 65, der har en øget risiko for at blive alvorlig syge, hvis de bliver smittet med coronavirus.
Nogle af disse borgere skal vaccineres i vaccinationscentre, som regionerne er ved at stable på benene.

– Vi arbejder mod uret for at få alle tingene på plads, så vi kan begynde at vaccinere syddanskerne, når vaccinerne bliver godkendt og ankommer i regionen. I de første dage vil vi vaccinere ude på plejehjemmene og medarbejderne på sygehusene, men allerede i begyndelsen af januar er vi klar til at begynde at vaccinere på vaccinationscentrene, i takt med, at vi får flere vacciner. siger Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen

Koncerndirektøren forklarer, at man får tilbuddet om vaccine tilsendt i sin digitale postkasse eller som brevpost, når det er ens tur. Af brevet fremgår det, hvad man skal gøre, hvis man ønsker at benytte sig af tilbuddet.

I Region Syddanmark bliver der i første omgang oprettet vaccinationscentre på syv syddanske lokationer, hvoraf man har fundet adresser til de fem, men på sigt vil der komme flere til. De første vaccinationscentre åbner i følgende byer:

Odense – Athenevænget 2-4, 5250 Odense S
Svendborg – Ryttervej 63, 5700 Svendborg
Esbjerg – Randersvej 42, 6700 Esbjerg
Sønderborg – Ellegårdvej 16, 6400 Sønderborg
Aabenraa (Rødekro) – Skånevej 5, 6230 Rødekro
Kolding – Adressen for vaccinationscenteret i Kolding er endnu ikke endelig på plads
Vejle – Adressen for vaccinationscenteret i Vejle er endnu ikke endelig på plads
Sygehusene i Region Syddanmark har i nogle tilfælde etableret vaccinationscentrene i de allerede eksisterende testcentre. Senere hen vil nogle af centrene sandsynligvis flytte adresse til faciliteter med mere plads.