Af Redaktionen

Kan en bølge bevæge sig mod strømmen? Hvordan fotograferer man sin fornemmelse af, hvor høje de fire hvide mænd er? Og kan byen Esbjerg portrætteres i rustent jern?

Esbjerg Kunstmuseum har udviklet en skattejagt til påskeferien, så (især) børnefamilier kan tage rundt til kunstværker i det offentlige rum, løse opgaver og lave film og fotos og samtidig være med i konkurrencen om et års medlemskab af Esbjerg Kunstforening samt en stor kurv med påskeæg.

Almindeligvis inviterer Kunstmuseum i påskeferien indenfor til workshops i udstillingerne, men i år er de naturligvis nødsaget til at invitere udenfor i stedet. Det er en oplagt mulighed for at rette deres gæsters opmærksomhed mod nogle af de markante kunstværker, der findes i Esbjergs byrum og parker. Og til også at opleve de omgivelser, som værkerne er placeret i.

Turen kan nås på en enkelt dag, men man har hele påsken fra lørdag d. 4. april til og med mandag d. 13. april til at nå jagten. Det kræver blot, at man downloader app’en Actionbound, opretter en profil for sin familie, starter ved Kunstmuseet i Havnegade, hvor man scanner en kode på den låste hoveddør og tager afsted! Undervejs er der oplæg

til samtaler om kunstværkerne og opgaver hele familien kan være fælles om. I skal bruge forestillingsevnen og den opfindsomme hjerne, lave skægge film og fotos og måske få de mindste deltagere til at finde kunstværkerne ud fra billedudsnit. Turen slutter igen ved Kunstmuseet og bør tages i bil eller på cykler.

En testfamilies oplevelse;

App’en var virkelig let at bruge og fuld af gode spørgsmål, der tvang os alle til at tænke anderledes om kunsten. Vi hyggede os – selv teenageren blev revet med af det. Det var virkelig en dejlig tur vi havde sammen, hvor vi opdagede nye ting ved vores by og ved kunsten. (Testfamiliens medlemmer på 5 år, 13 år og 43 år).

Mens museet er lukket, udgiver de desuden Kunstpauser på alle hverdage. Små kreative idéer, der kan laves hjemme.

De fleste idéer er udviklet med inspiration fra et eller flere kunstværker og kræver kun enkle materialer. Idéerne stammer fra deres forskellige udviklingsprojekter med børn og kunst. Tanken er at inspirere i nye retninger, så et frikvarter i hjemmeskolen eller tiden i hjemmebørnehaven kan fyldes med bl.a. usynlige tegninger, spaghettiportrætter, garnrum i naturen eller poetiske tekster. Find idéerne på museets Facebookside eller www.eskum.dk seneste nyt. Der ligger allerede 10 idéer.