Af Lene Memborg   Fotos: Jack Steffensen

Forleden på Musikhuset Esbjerg kunne man opleve teaterstykket Adressaten Ubekendt, med de medvirkende stjerner Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen. Stykket er baseret på den ildevarslende brevroman af Kathrine Kressman Taylor, der fortæller historien om det tragiske forhold mellem to gamle venner, der langsomt men sikkert glider fra hinanden.

De to skilles da den ene flytter fra San Francisco hjem til Tyskland, og langsomt bliver forført af nazistisk propaganda, mens den anden, som er jøde, fortsætter med at drive deres fælles kunsthandel. Stykket er tankevækkende, og sætter perspektiv på den verdenssituation vi lever i idag. Eminent skuespilskunst med en skarp og rammende kant. Der var de rå følelser, og intense øjeblikke, hvor publikum var så stille og opslugte, at enhver kunne høre en knappenål falde til gulvet.

Budskabet er evigt aktuelt, og i andet akt, med udgangspunkt i et oplæg fra historiker Bo Lidegaard og Christoffer Emil Bruun  tog de emnet op om hvordan Danmark mødte nazismen. Der blev lagt op til en hed debat som også involverede publikum. Der blev reflekteret om hvordan Danmark i dag står i forhold til verden og demokratiet. Og om hvordan venskaber og mennesker ændrer sig. En forestilling der i den grad giver stof til eftertanke.

 

[smartslider3 slider=37]