Tekst og Fotos: Ebbe Salomonsen

Sådan startede Pernille Stockfleth med fortælletimen i søndags på Esbjerg Kunst Museum i et af deres bidrag til ”Kulturdøgnet” i Esbjerg. I forbindelse med udstillingen ”Wunder-kammer 2 ” som er opsat af Mark Dion. Pernille havde nu lavet en aftale med børn og voksne om at det hun fortalte passede ikke, men det var en god historie og alle viste nu at det var løgn. Hun tog nu alle interesserede med ind i ”Wunder-Kammer2” hvor ”Fiskebanden” var hængt op, ikke til tørre men på havets bund, hvor fiskebanden havde skabt frygt fordi de havde været meget væmmelige over for de andre dyr der levede i havet.

Men med hjælp fra hav-politiet blev fiskebanden fanget og hængt op på et stort stativ, som Mark Dion nu havde fået lov til at bruge i sin udstilling og der var nu blevet ryddet op på bunden af havet. Marks bedstemor var en meget aktiv dame på 150 år og var meget god til at finde ting, men også til at bruge naturen og her ser i noget af hendes udstyr, som hun har med for at være forberedt på alle situationer.

Pernille tager alle med ind i Marks hemmelige værksted hvor der er rigtig mange kasser og æsker på reolerne. I alle kasser og æsker er der ting der er fundet over hele verden og nogle af dem er meget hemmelige så Pernille aftalte med børnene at de ikke fortalte hemmelighederne videre… Efter tre kvarter havde Pernille fortalt en spændende historie og børn og voksne sad tilbage i det hemmelige værksted og kunne nu kikke i de mange æsker og kasser og fortælle hinanden en masse røverhistorier.

Et godt indslag hvor udstillingen blev meget mere levende for alle de tilstedeværende.

[smartslider3 slider=39]