Af Sabina Schmidt

Opvisningsbanen ved Ribe Fritidscenter skal pumpes fri for vand, og kunstgræsbanen samme sted skal holdes under observation. Det besluttede Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune forleden på sit møde.

Opvisningsbanen ved Ribe Fritidscenter minder i øjeblikket mest om en sø. Banen står under vand, efter at diger i Ribes opland er gået læk. Beredskabsstyrelsen satte i fredags midlertidigt fem pumper op, som har pumpet vand ud i Søndre Kanal. Det har fået vandspejlet på banen til at sænkes 0,5 – 1 meter.

For at undgå skader på banen har Kultur & Fritidsudvalget besluttet at fortsætte indsatsen med at pumpe vand ud i Søndre Kanal.

– Vi skal beskytte opvisningsbanen og sikre, at den bliver klar til brug til forårets kampe. Derfor sætter vi nu en stor pumpe op ved banen. Samtidig sætter vi en pumpe op på en traktor, som kan hjælpe pumpelaget i det nærliggende Ribe Østermade med at pumpe vand ud. Vi håber, det vil medvirke til at sænke vandstanden på banen yderligere, siger fungerende formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, Peder Tørnqvist.

Kommunen vil vurdere effekten af pumpningen på torsdag, den 5. marts. Samtidig holdes kunstgræsbanen samme sted under observation. Situationen på kunstgræsbanen vil blive vurderet på ny mandag den 9. marts.