Af Redaktionen

Lige nu kommer teatret i første række for Clara

Skoleudflugten til København bliver droppet til fordel for prøverne til Varde Sommerspil

Clara Høxbro er 13 år og starter efter sommerferien i 7. klasse. Lige nu er hun travlt optaget af prøverne til Varde Sommerspil ”Fyrtøjet – en gnist i Andersens liv”, der har premiere på Friluftsscenen i Varde den 1. juli.

– Jeg sad selv på publikumsrækkerne til Chaplin the Musical og Annie Get Your Gun, så det er rigtigt sjovt selv at stå på scenen til sommerspillet og jeg glæder mig vildt meget til, at vi skal spille forestillingen for publikum, siger Clara Høxbro.

Clara er ikke ny i teaterverdenen. Hun har i fire år spillet med i Esbjerg Børne- og Ungdomsteaters forestillinger i Nørreskoven i Esbjerg.

Efter at have oplevet sommerspillet i Varde, fik hun lyst til at prøve at medvirke i den spritnye forestilling, som instruktør Carsten Friis har skrevet manuskriptet til, og som Martin Brygmann har komponeret musikken og skrevet sangene til. Han medvirker også selv på scenen i rollen som H.C. Andersen.

– Til auditionen var jeg lidt nervøs, men det gik heldigvis godt. Jeg drømte om at jeg måske kunne få en talerolle, og det var jeg heldig at få, smiler Clara.

Hun skal nemlig spille rollen som prinsessen som lille pige, hvor hun møder heksen og hører spådommen om, at hun bliver gift med en simpel soldat.

Varde Sommerspil har i år 51 skuespillere på scenen, og Clara har allerede fundet mange nye venner udover de medvirkende, som hun allerede kendte i forvejen.

– Jeg kendte fire af de medvirkende fra forestillingerne i Nørreskoven, men hele skuespillertruppen snakker godt sammen og jeg har allerede fået nye venner, så det er rigtig hyggeligt at være med, siger Clara.

Clara Høxbro har også andre fritidsinteresser end teater. Hun er nemlig en ivrig konkurrencegymnast og træner Team Gym tre gange om ugen, men lige nu er det sommerspillet, der har første prioritet. Derfor må skoleudflugten med klassen til København også vige til fordel for teaterprøver, for den unge prinsesse kan ikke undværes i eventyret om Fyrtøjet.

Fakta:

Sommerspil i Varde: ”Fyrtøjet – en gnist i Andersens liv” skrevet og instrueret af Carsten Friis. Musik og sangtekster er skrevet af Martin Brygmann, der selv spiller H.C. Andersen. Kapelmester er Ole Kibsgaard, kendt fra ”Morgensang” på DR1. Opføres på Friluftsscenen i Arnbjerganlægget i Varde fra 1. – 16. juli.