Af Redaktionen

Sundhedsmyndighederne har for nyligt introduceret hurtigtest som værktøj imod fortsat udbredelse af Covid-19 smitte. Myndighederne beder samtidig private leverandører tage del i den danske testindsats. Endnu er de praktiske forhold ikke kendt, men Falck arbejder med myndighederne på at finde svarene. Falck har i flere uger arbejdet med planer for at kunne tidoble antallet af daglige tests fra sine testcentre. Planerne bliver nu iværksat.

I dag tester Falck hver dag 3-5.000 danskere fra sine 12 testcentre. Virksomheden gør sig klar til at åbne flere testcentre i takt med, at efterspørgslen stiger.

Falck ser det som en styrkelse af det danske testsystem, at flere samfundsaktører nu bidrager til at inddæmme smitten. Screeninger med hurtigtests kan blive et væsentligt ekstra redskab til at nedbringe smittetallene.

-Vi har i Danmark et udbygget offentligt test set-up baseret på PCR-test. Det stigende smittetryk kræver, at vi tager flere værktøjer i brug. Med flere tests og udvidet brug af screening øger vi mulighederne for at finde flere smittede personer uden symptomer, så smittekæderne kan brydes tidligt. Vi ser en klar rolle for antigen-testene ved screeninger på arbejdspladserne for at skabe tryghed hos medarbejderne og beskytte produktionen mod kostbare nedlukninger, siger Jakob Riis, CEO Falck.

Falck opererer i dag 12 testcentre i Københavns og Sønderborg Lufthavne, Hvidovre, Farum, Ringsted, Rønne, Kolding, Aabenraa, Aarhus, Nørresundby, Herning og Flensborg. Dertil kommer mobile enheder, der udfører screeninger hos kunder bl.a. arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner.

Falck gennemfører screeninger af egne ansatte på sine større lokationer og identificerer også her smittebærere uden symptomer, som hjemsendes inden de smitter kolleger.