Af Sabina Schmidt

Et enigt folketing har forlænget den midlertidige suspendering af 225-timers reglen.

Regeringen har med et bredt flertal besluttet at suspendere 225-timers reglen for kontanthjælpsmodtagere helt frem til 8. juli som følge af corona-krisen, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Det betyder, at ledige ikke får nedsat deres ydelse på grund af manglende beskæftigelse efter den 9. marts. Ændringen skulle oprindeligt gælde i tre måneder, men bliver altså nu forlænget med yderligere en måned.

Det er et samlet Folketing, som står bag forlængelsen af den midlertidige suspendering af 225-timers reglen.

-Krisen har ramt os dybt, og konsekvenserne vil vi desværre kunne mærke i et godt stykke tid endnu. Derfor giver det selvfølgelig heller ikke meningen, at kontanthjælpsmodtagere skal leve op til et bestemt beskæftigelseskrav, når mange virksomheder er lukket ned. På samme måde er forbruget af dagpengeperioden og en række andre regler på beskæftigelsesområdet jo også sat på stand-by, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). 

-Til gengæld skal vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de ledige hurtige tilbage i job med de gode redskaber, vi kender som opkvalificering og praktikker, når økonomien gradvist kommer i gang igen, fortsætter han.