Af Redaktionen

I andet kvartal er der anmeldt 2000 lomme- og tasketyverier, det er rekordlavt og hele 69% færre end i fjor.

Under corona krisen er der blevet anmeldt rekord få lomme- og tasketyverier i Danmark, viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik.

Opgørelsen dækker over april til juni – også kendt som andet kvartal. I samme periode har corona krisen betydet aflysninger af store arrangementer og råd om at holde afstand til andre mennesker.

I andet kvartal er der blevet anmeldt cirka 2000 lomme- og tasketyverier. Ud over at det er rekord få, så er det 69 procent færre anmeldelser end i samme periode sidste år.

Ifølge Isabell Bang Christensen, der er fuldmægtig i Danmarks Statistik, har niveauet for lomme- og tasketyverier i andet kvartal typisk ligget på knap 8000 anmeldelser, når man ser på de seneste fem års gennemsnit.

– Det store fald vidner altså om, at lomme- og tasketyvene har haft særdeles svært ved at begå sig i en virkelighed med afstandskrav, med færre som bruger den offentlige transport og uden store offentlige arrangementer såsom koncerter, siger Isabell Bang Christensen i en pressemeddelelse.

Målt på kommuner er der i år sket det største fald i antallet af anmeldelser i København. Her er antallet faldet med 76 procent i forhold til andet kvartal sidste år.

På trods af det store fald er næsten halvdelen af alle anmeldelser om taske- og lommetyverier kommet fra Københavns Kommune i andet kvartal i år.

Det er ikke kun antallet af lomme- og tasketyverier, der har været faldende under corona krisen.

Tal fra Rigspolitiet har tidligere vist, at antallet af indbrud har været dalende i marts og april i forhold til de samme måneder sidste år.

Ifølge Rigspolitiet faldt antallet af indbrud med en fjerdedel i de to måneder sammenlignet med et år tidligere.