Af praktikant Signe Find Bennetse   Fotos: Kirsten Nordsig

Mød de skønne alpakaer og familien bag Virkelyst Alpaca Farm!

Virkelyst Alpaca Farm er et familieforetagende, som er ejet og startet af Camilla og Kasper Kristiansen. Farmen ligger i Janderup tæt på Varde.

Parret fik sine første alpakaer i foråret 2013. De blev hurtigt fascinerede af dyret, og efter en bryllupsrejse til USA voksede interessen for alpakaerne sig hurtigt større.

Parret besluttede sig derfor for at starte Virkelyst Alpaca Farm med det formål, at farmen skulle kunne dække de udgifter, som måtte være forbundet med deres interesse for Alpakaerne.

Virkelyst Alpaca Farm er gennem de seneste år vokset sig større, og har i skrivende stund hele 43 alpakaer, mens de venter endnu 9 føl i år.

Virkelyst Alpaca farm fokuserer på avl af alpakaer, mens de samtidig tilbyder forskellige kurser. Både til dig som har en alpaka. Men også til dig, som ønsker at få en alpaka og derfor også ønsker at få et større kendskab til dyret.

Herudover er det også muligt at besøge farmen som turist. Her kan du booke et besøg med rundvisning på stedet, mens du samtidig kommer helt tæt på alpakaerne.

På Virkelyst Alpaca farm finder du også en butik, hvor der kan købes alt fra alpakauld til udstyr til dyrene.

Parret drømmer om at Virkelyst Alpaca Farm kan blive et centralt sted for alpakaejere, som har brug for hjælp til deres alpakaer. 

Derfor åbnede farmen sin egen udkørende alpaka dyrelæge i januar 2020. Medejer Camilla Kristiansen er nemlig uddannet dyrlæge, og har de seneste år specialiseret sig i alpakaer.

Samtidig drømmer parret også om at give deres passion for alpakaerne videre. Så hvis du heller ikke kan stå for de søde dyr, så kan du booke et besøg på Virkelyst Alpaka Farm.

Farmen har åbent hele sommeren efter aftale, og er en ideel sommerferieaktivitet for både børn og voksne!

[smartslider3 slider=”102″]