Af Sabina Schmidt Fotos: Per Morten Abrahamsen

På trods af forsamlingsforbud og isolation, blev hele Danmarks Dronning i dag fejret i anledningen af sin 80-års fødselsdag. Kl. 12.00 kunne man således opleve fællessang for dronningen fra den danske befolkning.

Normalt samles der som bekendt flere tusinde mennesker foran Amalienborg for at ønske Dronning Margrethe tillykke med fødselsdagen. Men i år, hvor majestæten fylder rund, er det altså markant anderledes end de andre år.

I stedet bliver Dronningen i år fejret med videosammenkomster, videohilsner og digitale hilsner, der er blevet indsendt via Kongehusets hjemmeside dagen igennem.

Hoffet oplyser at selv de royale børnebørn i dag fejrer deres Farmor på behørig afstand gennem smartphones.

De Europæiske Kongehuse har ligeledes valgt at sende fødselaren deres hilsner via video.

Dronningen selv vil om aftenen, som mange andre tusinde danskere, placere sig foran fjernsynet og se det storhittende DR-program ‘Fællessang – hver for sig’, meddeler hoffet.

Dronning Margrethe går klokken 19 på dansk tv og taler til befolkningen i forbindelse med sin 80-års fødselsdag. Det er en ekstraordinær situation, senest gjorde Dronningen det også for et par uger siden i forbindelsen med “nedlukningen” af Danmark.

Normalt taler Dronningen kun direkte til befolkningen i forbindelse med nytårstalen.

[smartslider3 slider=96]