Af Redaktionen

-Det er med stor fornøjelse at Esbjerg Golfklub i uge 42 får muligheden for at lægge græs til DGU’s årlige Super Cup. Denne turnering bliver afslutningen på en hektisk sæson med ekstra stor aktivitet i forbindelse med vores 100 års jubilæum. De 100 juniorer fra hele landet er den kommende generation af golfspillere, vi glæder os til at give dem en fantastisk golfoplevelse. Mange nye og unge golfspillere er kommet til i løbet Corona perioden også i Esbjerg og vi håber dette kan give dem yderligere inspiration til at fortsætte med golfen. Fortæller Esbjerg Golfklubs trænermanager Johannes Eriksen.

Super Cup er det landsdækkende finalestævne for D-Tour rækkerne: U16 og U25 Mester-rækken. Super Cup spilles som holdspil mellem de fem juniordistrikter og der spilles i 2 rækker – U16 og U25. De højest placerede på D-Tour ranglisterne, efter de indledende 6 runder af D-Tour i hvert af de fem distrikter, møder hinanden i denne turnering.

Til Super Cup spilles der med ”Ryder Cup” som forbillede over tre dage, fra mandag til onsdag i uge 42 (skolernes efterårsferie).

  1. Dag spilles der Foursome
  2. Dag spilles der Fourball/ Bestball
  3. Dag afsluttes der med Singler. Det er også denne dag der er fælles afslutning med spisning, i Esbjerg golfklub.

Alle tre spilleformer spilles som hulspil over 18 huller med handicap.

Det vindende distriktshold i hver række får æren og selvfølgelig den eftertragtede vandrepokal.

Det er en turnering med overnatning og holdhygge i massevis. Super Cup’en handler naturligvis mest om, at få spillet en masse golf, men uden for banen er der også arrangeret en masse sjovt, der kan være med til at ryste spillerne sammen.