Af Sabina Schmidt

For en sikkerheds skyld er Esbjerg kommune nu i fuld gang med at lave en database for at samle en oversigt over personer, der har lyst til at hjælpe til, hvis der bliver behov for ekstra hænder på grund af corona virus.

Studerende, uddannede, pensionister og efterlønnere kan alle blive vigtige, hvis presset på kommunens fastansatte medarbejdere bliver for stort. Derfor har Esbjerg Kommune sat et nyt initiativ i gang, så alle interesserede har mulighed for at skrive sig på en liste. På den måde får kommunen overblik over personer, der er interesserede i en tidsbegrænset ansættelse eller i at arbejde som frivillig i en periode.

– Vores primære tanke med dette beredskab er, at vi hellere vil handle for tidligt end for sent. Lige nu kan kommunens medarbejdere nemlig godt håndtere deres opgaver, men vi kan jo komme ud i en situation, hvor for mange af dem bliver syge. Derfor vil vi gerne have et beredskab i baghånden, men vi håber selvfølgelig, at det ikke bliver nødvendigt at gøre brug af det, siger Lise Willer, der er direktør for Borger & Arbejdsmarked i Esbjerg Kommune.

Både ansættelser og frivillig hjælp
Man kan både skrive sig på listen, hvis man er interesseret i at blive tidsbegrænset medarbejder, eller hvis man ønsker at give en hånd med på frivillig basis i en periode. De frivillige vil få en helt anden rolle end de ansatte, men det kan være en stor hjælp med ekstra hænder til at støtte borgere, der fx lettere kan bevare roen og få hverdagen til at fungere, hvis de møder frivillige med tid og overskud.

– Esbjerg Kommune har fulgt nøje med i regionens initiativ med at opfordre personer til at melde sig som ekstra hænder, og der har vist sig at være utrolig flot tilslutning. Derfor vil vi gerne skabe en tilsvarende mulighed her i Esbjerg Kommune, siger Arne Nicolajsen, der er direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune.

Samarbejde om at få tilmeldinger ind

Esbjerg Kommune håber, at mange vil skrive sig på listen. For at udbrede kendskabet til den, samarbejder kommunen tæt med uddannelsesinstitutionerne, og især UC SYD og SOSU Esbjerg er klar til at opfordre deres studerende til at skrive sig på beredskabslisten.

Du kan læse meget mere her og finde tilmeldings formularen på www.esbjerg.dk/beredskab