Af Redaktionen

Interessen for at komme med til næste uges workshop, hvor valget om Esbjergs fremtid skal træffes, har været overvældende. Derfor er der fuldt hus, når valget mellem om Esbjerg skal være en ’bæredygtig og levende by’ eller en ’kulturel oplevelsesby’ skal tages.

Udover de tre esbjergensere er yderligere 247 borgere, erhvervsfolk, politikere, repræsentanter fra foreningslivet, kulturlivet, de handlende og unge klar til workshop i næste uge, hvor der skal vælges mellem om Esbjerg skal være kendt som en ’bæredygtig og levende by’ eller en ’kulturel oplevelsesby’. Foto: Esbjerg Kommune

Kort før jul åbnede tilmeldingen til de kommende fire workshops om Esbjergs fremtid, som Esbjerg Kommune, Esbjerg Havn, Business Esbjerg og Education Esbjerg står bag, og esbjergenserne var hurtige ved tasterne. Tilmeldingerne er strømmet ind og hver tredje deltager på de fire workshops i næste uge er frivillige esbjergensere fra alle afkroge af byen.

En af dem, der har meldt sig på banen, er indretningsarkitekt Michael Tangaa, der både bor, lever og har sin virksomhed i byen:

-Esbjerg har et kæmpe potentiale, og som bypatriot er det så fedt, at vi kan være med til at arbejde for at få det forløst, siger Michael Tangaa, der er klar til at tage til workshop med masser af idéer:

Modet til at skille sig ud

-Esbjerg var tidligere kendt som Danmarks Chicago. Hvorfor ikke leve højt på igen? Lad os udvikle byen, så den bliver lidt vild. Det kunne være fedt med flere højhuse bygget sammen, så vi får flere byrum og torvepladser rundt i byen, hvor vi kan skabe liv og oplevelser, siger Michael Tangaa, indehaver af Room67.

Også esbjergenseren Carsten Dyhre, der arbejder som lods hos DanPilot, er klar til workshop. Han er nemlig træt af Esbjergs ry som industriby, og håber, at der kan skabes et mere kulturelt fokus:

-Som sømand har jeg besøgt masser af byer i hele verden, og jeg håber, at nogle af alle de erfaringer kan gøre gavn her i Esbjerg. For der er virkelig gjort meget i byen de sidste år – både med ny belægning i gågaden, Landgangen og så bliver det spændende, hvor mange aktiviteter vi får i gang, når Esbjerg Strand er færdig, siger Carsten Dyhre.

Det er esbjergenseren Lars Nikolajsen helt enig i:

-Vi har så mange positive ting her i Esbjerg, som vi trænger til at få fortalt omverdenen. Jeg har boet i Esbjerg næsten hele mit liv, og byen opfylder til fulde alle mine behov. Vi har både skov, strand og masser af kultur. Jeg har meldt mig, fordi jeg kan være god til at fortælle alle de gode historier om Esbjerg, for det skal vi alle sammen blive endnu bedre til,” konstaterer Lars Nikolajsen, fysioterapeut og direktør hos FysioDanmark Esbjerg.

Arbejdet fortsætter

Udover de tre esbjergensere er yderligere 247 borgere, erhvervsfolk, politikere, repræsentanter fra foreningslivet, kulturlivet, de handlende og unge klar til workshop i næste uge, hvor der skal vælges mellem om Esbjerg skal være kendt som en ’bæredygtig og levende by’ eller en ’kulturel oplevelsesby’.

Her stopper arbejdet med Esbjergs fremtid dog langt fra. Allerede om en måned skal retningen viderebearbejdes, og der skal udarbejdes en strategi og handlingsplan med konkrete tiltag og investeringer i Esbjerg.

De skal gennemføres af forskellige spillere og samarbejdspartnere over de næste mange år, for at sikre, at Esbjerg bliver et sted med en stærk profil, som er et endnu mere attraktivt sted at flytte til og bo i.