Foto og tekst:  Ebbe Salomonsen

Ikke alle musikere kan leve af at spille musik. Kan man leve uden musik? Kan i undværer musikken?  Publikum svarede – ved at komme og høre noget godt musik.

Det er nu 8 år siden den første FOLK & FÆTIVAL blev gennemført.

Da planerne for festivalen blev lagt, var der corona og begrænsninger, og planen om at gennemfører den i foråret var ikke mulig.

Mange ting skulle falde på plads for at flyttet og på trods af dårlige udsigter – er der nu gennemført en festival med – Bedst mulige resultat – med et enestående samarbejde med Tobakken og en hjælp fra lokale kræfter.

Der nu gennemført en bragende succes med flot musik og et spænede program med inspiration fra hele verden, det betød at publikum fik mulighed for at hører noget de kendte, men samme dag fik de også en oplevelse af noget de måske ikke kendte eller aldrig havde hørt.

 

FOLK & FÆTIVAL fik i år lov til at folde sig ud på den store scene med multimusik – god lyd og en flot lyssætning som i den grad understøttede musikken og oplevelsen.

Festivalen kunne tilbyde en mangfoldighed og med en flot opbakning fra nogle entusiastiske musikere der brænder for at komme ud og møde publikum efter i halvandet år har været udelukket fra at gennemfører koncerter på grund af begrænsninger. Publikum leverede omkring 70 – 80 alle dage.

 

Familiekoncerten tirsdag eftermiddag blev en flot – farveri og spændene koncert med masser af flot musik flot opbakning med tilbud både til børn og voksende.  ASTRO BUDDHA AGOGO fortalte historie og leverede spændene lyde som skabte musik. Med en flot tilslutning blev eftermiddagen en god oplevelse hvor alle fik noget med hjem.

 

Tirsdag aften sluttede af med to koncerter først med HVALFUGL som er en spændene trio som leverede instrumentale nummer i et meget afdæmpet udtryk, en spændende trio der formåede at fylde hele koncertsalen på en forunderlig måde der tryllebandt publikum.

 

Det sidste indslag var TRIO MIO der denne tirsdag aften spillede selv, men optrådte også sammen med et Big Band. Trioen leverede folkemusik i nye fortolkninger og en Sønderhoning i en ny udgave og staks var der flere der dansede til musikken. Et spændende møde hvor, indtrykket var at der nu er uendelige muligheder for at afprøve nye lydindtryk på baggrund af ”skillings viser” en spændene udfordring for publikum som efter koncerten gav udtryk for en spændene aften og en flot oplevelse.

 

Casper Mikkelsen sluttede aften af med en stor tak til publikum og til alle der havde hjulpet til ved afviklingen af festivalen og kunne oplyse at en ny FOLK & FÆTIVAL blev gennemført den 4 & 5 februar 2022.

 

KULTUREN ER NU I GANG, MEN DER ER LANGT ENDNU – DER ER MEGET DER SKAL INDHENTES.  MANGE GLÆDER SIG TIL FREMTIDEN – DET BLIVER SPÆNDENE.