Af Redaktionen Foto: Illustration

Lokale frivillige leverer nu plasticvisirer til Esbjerg Kommune, så medarbejdere og borgere kan beskyttes mod smitte fra coronavirus. Visirerne fremstilles ved hjælp af 3D-printere, og der kommer hver dag nye leverancer.

50 – 100 plasticvisirer lander i øjeblikket hver dag hos Esbjerg Kommune som en hjælp til at beskytte borgere og medarbejdere i blandt andet sygeplejen, hjemmeplejen og på plejehjem mod coronasmitte.

Visirerne fremstilles af opfindsomme lokale ildsjæle fra fællesskabet DK Makers mod Corona, som har sat gang i produktionen af visirer til sundhedspersonalet ved hjælp af 3D-printere og de plasticomslag, som man tidligere brugte til at vise plancher på en overheadprojektor.

Gør en stor forskel

– Vi bad for nyligt frivillige om at bidrage med værnemidler, og mange har allerede taget imod opfordringen og har indleveret værnemidler til os. Det er vi meget taknemmelige for. Fremstillingen og leveringen af plasticvisirer ved hjælp af 3D-print er et fantastisk nyt bidrag hertil, og vi siger tusind tak for indsatsen til de lokale frivillige, som på den måde er med til at gøre en forskel. Vi har allerede udleveret ca. 500 visirer til medarbejdere på sundheds- og omsorgsområdet, som er meget glade for dem, og vi ser frem til at kunne udlevere endnu flere, siger direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.

Esbjerg Kommune betaler for materialet til at fremstille visirerne, mens de frivillige sørger for produktion og levering.

Illustrations foto