Af Redaktionen

Endnu engang er der kommet løveunger til verden i Givskud Zoo. Denne gang er der født fire unger, og med det nye kuld er der nu ti unger i parken i alt.

Lige til termin kom årets tredje kuld unger i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. De blev født midt i august.
Moren er førstegangsmor, men hun klarer opgaven med at tage sig af de små unger rigtig fint. – Det er altid ekstra spændende, når nye mødre får unger. Men det naturlige instinkt fornægter sig ikke, for hun tager sig godt af ungerne, og her godt to uger efter fødslen trives de alle, fortæller direktør i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Richard Østerballe. Dyrepasserne har adskilt mor og unger fra resten af flokken, og så får de alle ro i en seperat del af løvestalden i den første tid efter fødslen.

-Sådan foregår det også i naturen; hunner søger væk fra flokken i dagene op til fødslen, og så vender de først tilbage og introducerer ungerne for resten af flokken, når de små har vokset sig lidt større, siger Richard Østerballe.

Gradvis introduktion til anlægget
Det nye kuld bød på fire unger, og dermed er der nu ti unger i parken i alt.
Det første kuld kom i maj, og de unger er allerede så store, at de er introduceret for det store anlæg, hvor gæster kan køre rundt i bil og bus.
Det andet kuld kom i juni, og der arbejdes på, at de kan komme ud i anlægget snarest og møde parkens gæster.
Og det sidste kuld kom så her i august, men om de når at hilse på gæster i denne sæson er tvivlsomt, lyder det fra direktøren:
– Vi har fokus på dyrenes trivsel, og introduktionen til det store anlæg foregår i løvernes tempo, så det kan ske i rolige rammer uden stress. Og der vil gå nogle måneder, før de helt små er klar til at indtage det store anlæg. Men til gengæld er det muligt at opleve det første kuld unger allerede nu, og de kan være rigtig sjove at se på, når de tumler rundt.

Arbejder på en ny flok
Fødslen af de fire nye løver er glædelig, da GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA arbejder på at etablere en helt ny flok løver fra bunden, som skal være i parkens store køreanlæg. – Det er en meget kompleks opgave at danne en løveflok, og man kan ikke bare uden videre sætte fremmede løver sammen, for det kan ende rigtig galt, hvis de store rovdyr ikke bryder sig om hinanden. Det skal ske med rigtig timing blandt andet i forhold til løvernes brunst og adfærd, forklarer Richard Østerballe og tilføjer:
– Lige nu arbejder vi med at lade flokken blive naturligt udvidet gennem unger. Vi har nogle voksne løver med stærke gener, og tre kuld i år er fine skridt imod, at det kan blive en succes med en ny flok i parken.