– Endelig kan vi få lov – og så på en dejlig dag.

Tekst og foto: Ebbe Salomonsen 

Der var rigtig mange, der har ventet længe, og nu sker det endelig, må vi atter mødes under åben himmel og nyde god musik, fællesskab og fælles sang i Byparken i Esbjerg for første gang i over 2 år med fri entre og uden restriktioner.

Det blev fejret, med en række af landets fineste musikere og der tog hele parken med på sange fra nær og fjern.

Sensommerens sidste solstråler i selskab med – Kunsten at Glædes i Kor – The Swinging Sisters og Henrik Gunde. Det kan ikke mere lokalt, musikerne har deres rod i byen – Esbjerg har et stort musikmiljø som nu får lov at udfolde sig.

Kunsten at Glædes i Kor er et projekt der blev startet for år tilbage af Casper Mikkelsen som primus motor, som skulle ud på skoler spille og synge i et fællesskab med elever og lærer og der skulle afholdes offentlige koncerter. Og der er gennemført en meget vellykket koncert i Musikhuset med video og udgivelse af en CD.  Et projekt der har glædet mange selvom der har været besværligheder på grund af Corona.

Udvikling og præsentation af et musikalsk værk for kor og orkester med musik og tekst, der har tilknytning til Vadehavet. Projektet ønsker at bryde grænser mellem konventionelle og kontroversielle genrer og kulturritualer ved at lade dem interagere som ligeværdige ingredienser i et samlende værk, der forener musik, sange/salmer og traditioner fra fire århundreders kulturhistorie.

Signe Juhl er en af deltager i Swinging Sisters dels med Inger Juhl og Janne Hagen Therkildsen, samt Niels Kvist og Bo Møller og Casper Mikkelsen og Henrik Gunde.

Ved koncertens start var det stadig en dejlig aften, men efter 2 timers bragende god underholdning var det blevet køligt og mørket havde sænket sig over byparken.

Der var en stor opbakning til musik og et fantastisk medlevende publikum der sang med hvor de kunne og var stille når sangen fra Signe Juhl var både følsom og smuk.

 

Tak for en god aften, der var brug for at komme ud og være med til en oplevelse.