Af Jan Poulsen

Tesla er blevet opfordret til at trække hele 158.000 biler tilbage for at udbedre en teknisk fejl, der i værste fald kan udløse fatale ulykker for førerne af de populære elbiler.

Det drejer sig om to typer af elbiler
Model S-sedan lavet fra 2012-18.
Model X-SUV lavet fra 2016-18.

Problemet ligger i den processor ved navn Nvidia Tegra 3, der findes i de pågældende biler. Hver gang bilen startes, bliver der brugt en lille del af kapaciteten i processorens hukommelseschip, hvilket til sidst vil betyde, at den holder op med at fungere. Når det sker vil bilernes såkaldte MCU bryde sammen. Det er den touchscreen, hvorfra mange funktioner styres – og det vil gå ud over eksempelvis det bagudrettede kamera og autopiloten, hvilket igen har betydning for sikkerheden i bilen.

De pågældende MCU´ere har kun en levetid på ca 10 år grundet hukommelseschippen, og ejerne skal selv betale for at få den skiftet ud, hvilket har medført klager.
Tesla skulle have forsøgt at udbedre fejlen via opdateringer af bilerne, men det har ikke stillet NHTSA tilfreds. De mener at Tesla bør tilbagekalde og informere alle ejere, købere og sælgere om sikkerhedsbristen og få afhjulpet problemet.