Af Redaktionen

I morgen fredag d. 29. maj kan Tivoli Friheden endelig slå dørene op igen. Medarbejderstaben har forberedt sig grundigt og længe på en sikker og tryg genåbning, hvor både gæster og medarbejdernes sikkerhed naturligvis er første prioritet. Bl.a. sikrer nye systemer bedre afstand og afskærmning mellem grupper, der vil være ekstra rengøring og hygiejnetiltag overalt i parken samt nedsat gæstetal de første åbningsdage. Tivoli Friheden vil dog forsat summe af gamle traditioner – bare pakket ind i lidt nye vaner.

Et tiltrængt sus i maven
De sidste måneder har næppe givet anledning til meget sus i maven og ømme grinemuskler.

Det forventes, at størstedelen af alle forlystelser vil være i fuld drift ved åbningen ud fra sundhedsmyndighedernes anbefalinger og krav. Friheden præsenterer i år to spritnye forlystelser; Svævebanen, der indvies på åbningsdagen og Himmelrum, der åbner 5. juni.

Efter 19 års tro tjeneste er det på tide at sende en velkendt aarhusianske forlystelse på pension. Pegasus har haft sine sidste vinende gæster, og fra 5. juni kan Tivoli Frihedens gæster for første gang prøve den splinternye afløser Himmelrum. Himmelrum løfter de modige besøgende knap 25 meter op i luften og spinner og drejer dem i en 360 graders cirkulation.

Udover Himmelrum fik parken i sommers en anden ny forlystelse; Hjertekig. Med sine 65 meter er Hjertekig Danmarks højeste frit-falds forlystelse, og giver gæsterne en unik mulighed for at opleve Aarhus fra oven – og høj puls og hjerteslag på vej ned. Dog har Hjertekig to funktioner, så det er også muligt at glide stille ned mod jorden igen.

Landets største Blomsterfestival åbner i Friheden
Fra d. 1 juli til d. 31 juli kan gæster glæde sig til en helt ny aktivitet; Blomsterfestivalen. Her vil mange tusinde blomster pryde haven i et sandt blomstermekka. Under festivalen vil der være særlige blomsteraktiviteter for store og små, og kæmpestore blomsterskulpturer vil pryde parken. Blomsterfestivalen vil åbne alle sanser, og sætte fokus på alt det, som blomster kan og er for os i mange henseender af livet.

Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, fortæller:

-Inspireret af den succes vi har haft med store events som Fed Fredag, Halloween og Jul i Friheden, satser vi nu på at skabe en ny sommertradition, der er i pagt med Frihedens DNA og som udspringer af parkens smukke omgivelser; Friheden er både en oase midt i naturen – og tæt på hjertet af Aarhus. Blomsterfestivalen bliver et æstetisk åndehul, hvor vi under forskellige temaer vil pirre alle sanser og komme helt ind under huden på vores gæster.

Gamle traditioner, nye vaner
Det bliver en åbning, hvor meget er ændret, men hvor der fortsat er rum for gode oplevelser, fællesskab og samvær – dog med lidt større afstand end tidligere. Gæsternes sikkerhed har absolut første prioritet, og derfor vil forandringerne være synlige fra det øjeblik, gæsterne ankommer til indgangen. Her vil nye systemer sikre bedre afstand mellem de enkelte grupper og familier, og øget afskærmning mellem gæster og medarbejdere. Indenfor i parken vil der være fokus på rengøring og håndhygiejne, og mere afstand både på spisesteder, ved forlystelserne og ved spil m.m.

Tivoli Friheden håber på, at det fra september igen bliver lovligt at afvikle store udendørskoncerter, således at Fed Fredag må vende tilbage.

Gæstetallet holdes på et lavere niveau de første åbningsdage. Vil man være sikker på at kunne komme ind anbefales det, at der købes billet hjemmefra via www.friheden.dk og tilmelding her: www.friheden.dk/tilmelding