Af Redaktionen   Foto: Esvagt

Som den første kvinde er ’Esvagt Froude’s Ida Teglgaard uddannet til person in charge på en Ampelmann-operation.

Når havmølleteknikerne i Triton Knoll Offshore Wind Farm skal sikkert på arbejde, så sker det gående fra skib til mølle ved hjælp af et gangvejssystem fra Ampelmann.

Ofte vil det være Ida Teglgaard, 23-årig befaren skibsassistent, som er ansvarlig for opgaven, og hun kan sit kram – Ida er verdens første og foreløbigt eneste kvinde, som er uddannet person in charge på Ampelmann, og hun har allerede overført adskillige tusind personer.

”Det er lidt specielt at være den første kvinde, som er uddannet person in charge, og det er jeg da superstolt af at have arbejdet mig op til det. Først og fremmest er det bare fedt at blive endnu bedre klædt på til at udføre en vigtig del af mit arbejde og kunne tage mere ansvar”, siger hun.

Som person in charge skal Ida både styre Ampelmann-operationerne, være ansvarlig for at lære kolleger op og varetage vedligehold. De mandlige kolleger ombord har joket med, at hun har fortjent en lyserød Ampelmann-hjelm, og skibets kaptajn synes også, det er sejt gået.

”Det er dejligt med anerkendelsen, og især at den er fagligt begrundet. Hverken jeg eller nogen andre får noget ud af, at jeg er god til noget ”…af en kvinde at være”. Den tilføjelse bruger vi ikke i ESVAGT. Her skal man bare være god til sit arbejde”, pointerer Ida.