Af Camilla Uth Fotos: Konservatoriets pigekor

I juli 2024 vil Konservatoriets Pigekor repræsentere Danmark ved World Choir Games i Auckland, New Zealand, hvor de vil være blandt tusindvis af korsangere fra hele verden. Dette bliver korets første deltagelse i denne konkurrence siden deres succesfulde præstation i Sydafrika i 2018, hvor de vandt. – Konkurrencen er benhård, fortæller Lone Gislinge leder af pigekoret gennem 41 år, – pigerne deltager i kategorien: Ungdomskor for lige stemmer, den kirkelige kategori, som er åben for alle kor og så er vi med i det der hedder åben konkurrence i kategorien Champion, for det har pigerne kvalificeret sig til gennem deres dygtighed, afslutter hun.

Koret tager afsted fra 7. juli og kommer hjem 20. juli, der er 45 deltagende korsangere med i alderen 12 – 20 år samt 6 voksne, hvor de 5 er forældre. Turen har været planlagt et halvt år og forventningerne er høje. – Det bliver en kæmpe oplevelse og pigerne glæder sig, det er så fantastisk at opleve livsglæden, der er allestedsnærværende, der kan spontant opstå sang på gader og stræder, ja selv under spisningen, og kædedans, fortæller Lone Gislinge.

Efter konkurrencen planlægger koret en rundrejse i Auckland-området, der inkluderer flere koncerter samt et kulturprogram, hvilket giver pigerne mulighed for at lære om landets kultur og historie. Pigerne skal blandt andet se Hobbiton, som er en de naturlige kulisser i Ringenes Herre, de skal ud i nogle naturområder og se kogende mudder og gejsere, og derudover skal de selvfølgelig præsenteres for New Zealands gamle og stolte Maori kultur.

Det er selvfølgelig ikke gratis at deltage i sådan et projekt, det er selvbetalt, og pigerne arbejder hårdt i deres fritid med alle mulige små jobs for at tjene penge til turen. Der er blevet søgt økonomisk støtte hos forskellige fonde, og desuden vil der d. 9. juni kl. 19:30 være en støttekoncert i koncertsalen på Konservatoriet, hvor der også samles penge ind.

Konservatoriets pigekor har kunnet fejre 40-års jubilæum med Lone Gislinge i spidsen, og i den anledning blev der holdt 2 store koncerter dels på Konservatoriet men også i Zions kirken, der var fuldt hus til begge koncerter, og der kom gamle korpiger fra hele Danmark for at deltage, – jeg havde valgt et repertoire der ramte så mange som muligt, og der skulle ikke meget til før de var inde i det, pigerne lærer sangene udenad og synger både på dansk og engelsk, fortæller Lone stolt. – Det store fællesskab der hersker blandt pigerne, tager flere af dem med sig, når de flytter fra byen for evt. at studere, flere søger sammen og holder fast i de venskaber, der er opstået gennem deres korsang.

45 forventningsfulde piger står nu foran noget af det, der må kategoriseres som en af deres livs største oplevelser, ikke nok med at de repræsenterer Danmark, de er også fornemme ambassadører for Esbjerg by og ikke mindst en del af vores kulturliv. Så hermed opfordres til at deltage i støttekoncerten 9. juni, så vi kan være med til at få dem sendt godt afsted.

Da Konservatoriets kor er en nonprofitorganisation, kan man også henvende sig til Anders Søgaard Jensen der er kasserer på enten telefon: 60351543 eller på mail: Konservatorietspigekor@gmail.com, hvis man ønsker at støtte dem.