Af Redaktionen

I marts måned er antallet af blandt andet bilskader, sportsskader og indbrud faldet med op til 65% som følge af nedlukningen af Danmark. En af forklaringerne er, at vi dyrker mindre sport sammen, men man skal fortsat huske at passe på kroppen, hvis man kaster sig over gør-det-selv-projekter i påsken.

En ny analyse fra forsikringsselskabet Codan, som har gennemgået skadestatistik for marts, viser et markant fald i antallet af skader som følge af tiltagene for at mindske smitte-spredelsen af corona-virus i Danmark.

I analysen er statistikken over anmeldelser sammenlignet med det gennemsnitlige niveau for perioden de seneste år, og resultat viser tydeligt, at skadesbilledet i marts 2020 ser usædvanligt ud på en række forskellige områder:

Skader på indbo

Skader, hvor indboforsikringen er aktiveret, er faldet med 40%.

-Hovedårsagen er, at antallet af anmeldte indbrud til Codan er faldet med 65%, og at simpelt tyveri og cykeltyveri er faldet med 50%. Til gengæld ligger elektronikskader og de skader, der opstår uventet og øjeblikkeligt, på samme niveau som normalt, siger Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan.

-Med så mange danskere hjemme er det ikke overraskende, at der er færre indbrud, men man kunne forvente en stigning i andre skader, når vi bruger vores hjem, køkken og elektronik meget mere for tiden, siger han.

Bilskader

Antallet af bilskader for privatpersoner er faldet med 30%.

-Antallet af ulykker i trafikken er reduceret som følge af, at vi kører meget mindre. Det markante fald i antallet af skader dækker over færre reelle skader, men også at en del forsikringskunder venter med at tage på værksted til samfundet genåbnes, siger Henrik Bundgaard.

Ulykker og tandskader

Ulykkesforsikringsskader er faldet med 50%.

-Udviklingen dækker over, at anmeldte tandskader er faldet med 65%, som skyldes, at de fleste tandlæger er lukket. Reduktionen på ulykkesområdet dækker også over, at anmeldte skader med invaliditet er faldet med 50%, primært fordi vi dyrker meget mindre sport sammen. Det handler primært om skader på ryg, hoved, arme og ben,

-På ulykkesområdet kan vi endnu ikke se en stigning i antallet af ulykker som følge af gør-det-selv-projekter i hus og have, som mange kaster sig ud i på denne tid af året.
Vi ser ellers normalt en stigningen i antallet af denne type skader på dette tidspunkt af året. Der kan derfor kun lyde en venlig påmindelse til danskerne om at passe på sig selv og hinanden, når mange i påsken går i gang med at jonglere med det, der er hentet i byggemarkeder og på planteskoler, slutter han.