Af Lene Memborg   Illustrationstegning: Tekt Arkitekterne 

En ombygning, der har varet et halvt år og kostet omkring 4,5 millioner kroner, er nu endelig færdigt. Musikhuset Esbjerg kan i morgen slå dørene op til en ny smuk hovedindgang og foyer.

Et halvt år med masser af håndværker, larm og støv er forbi og i morgen kl.14.00 vil borgmester Jesper Frost Rasmussen stå for den officielle indvielse, og Esbjerg Ensemble vil stå for den musikalske underholdning.

Det er 22 år siden Musikhuset Esbjerg så dagens lys ved en festlig åbning med Dronning Margrethe og nu har huset fået lagt yderligere 125 Kvadratmeter til de i forvejen 10.000 kvadratmeter.

Musikhuset Esbjerg får ny smuk hovedindgang, en ny café og foyeren er ligeledes blevet udvidet, så den vil fremstå endnu mere indbydende.

Det er Musikhusets ønske at stedet skal fremstå mere levende og indbydende sådan at folk, også kikker indenfor i dagtimerne til frokost eller en kop kaffe, også når der ikke er arrangementer.

Det var arkitekterne Jørn og Jan Utzon, der i sin tid tegnede Musikhuset Esbjerg, der er opført ad to omgange i henholdsvis 1997 og 2001. Jan Utzon har blåstemplet den nye tilbygning, blot man respekterede den oprindelige arkitektur.

Musikhuset har indtil nu delt indgang med Esbjerg Kunstmuseum og Restaurant Kunstpavillonen, men nu får man sin helt egen indgang, lige ud for Torvegade. Kunstmuseet og restauranten, der nu er overtaget af Musikhuset, deler den oprindelige indgang.

Det er firmaet Tekt Arkitekterne, der sammen med Ingeniørerne har tegnet og lavet beregningerne for udbuddet.

Ombygningen og udvidelsen koster omkring 4,5 millioner kroner, hvoraf en del er blevet finansieret af forskellige fonde.